Verwarmen met een airco

Hedendaagse airco’s ook verwarmen, in de installatie wereld worden deze ook warmtepompen genoemd.

Verwarmen met een airco
Aircokanon
June 3, 2022

Nederland wil gaan verduurzamen en daarbij komt een vermindering van het gebruik van aardgas om de hoek kijken. Volgens de plannen van de Nederlandse overheid, kan er in 2050 niet meer worden gekookt of worden verwarmd met aardgas. DeNederlandse overheid wilt de uitstoot van CO2 verminderen door duurzamere oplossingen te omarmen en deze vervolgens te gaan aanbieden aan Nederlandse huishoudens.

Nieuwbouw woningen in Nederland worden al enige tijd opgeleverd zonder het welbekende gasfornuis en de “onmisbare” CV ketel. Daarnaast, zullen gemeentes vanaf 2030 actief woonwijken van het aardgas gaan afhalen. Het vooruitzicht wat de Nederlandse overheid schetst is dat alle huizen zullen worden verwarmd door aardwarmte en elektriciteit. Dit kan door middelen zoals een warmtepomp maar zeker ook door een airconditioning systeem.

In de randstad willen meerdere steden in 2040 gasvrij zijn. De gemeentes bieden verschillende alternatieven zoals elektrische warmtepompen. Om randstadbewoners te motiveren om de vervroegde overstap te maken, worden er verschillende subsidies verstrekt waar men gebruik van kan maken.

De randstad loopt hier voor op andere gebieden in Nederland en het zal niet lang meer duren voordat andere steden de verduurzamende verandering gaan omarmen. Zoals het er nu naar uitziet, zullen gemeenten zoals Utrecht,Eindhoven en Tilburg als eerste volgen.  

Verkoelen & verwarmen met een airco


De gemiddelde Nederlander denkt bij een airconditioning systeem eerder aan verkoelen dan het verwarmen van een ruimte. Vele medelanders kennen deze systemen uit warme vakantieoorden waar deze systemen louter worden gebruikt voor verkoeling. Echter, staat technologie voor niets tegenwoordig en kunnen hedendaagse airco’s ook verwarmen. In de installatie wereld worden deze daarom ook warmtepompen genoemd. Door het gebruik van R32 (koudemiddel) kunnen zij
warme lucht transporteren tussen verschillende locaties.

Hoe werkt de verwarmingsfunctie dan?


De werkwijze van een airconditioning is vergelijkbaar met die van een koelkast of vriezer. Het systeem onttrekt warmte van een ruimte en voert deze vervolgens af naar buiten. In de wintermaanden, vind precies het omgekeerde plaats. Warme lucht wordt onttrokken aan de buitenlucht en zodoende wordt er warme lucht in de slaapkamer, woonkamer of andere specifieke ruimte geblazen.

Wat zijn de voordelen van een airco met verwarmingsfunctie?


·     Allergenen, schimmels, virussen en andere vervuilende stoffen worden door geïncorporeerde filters geëlimineerd en gereinigd door de nieuwste airco systemen. ·     De baanbrekende warmtepomp technologieën zorgen voor een (kosten) efficiënte werking wat een maximaal rendement aan energie oplevert. Deze positieve ontwikkeling is ook goed voor de portemonnee van ieder huishouden omdat de aardgas buitenproportioneel blijft stijgen.
·     De nieuw geïntroduceerde lucht-lucht-warmtepompen zijn een goed alternatief voormens en milieu om warmte aan de lucht te onttrekken. Het eerdere genoemde R32koudemiddel geeft geen schade aan de ozonlaag en stoot een minder grote hoeveelheid CO2 uit. Ten slotte, kunnen de systemen worden gerecycled en worden hergebruikt.
·     Eenruimte kan binnen 10/15 minuten op de gewenste temperatuur worden gebracht wat zorgt voor een duurzaam huis comfort.

De airconditioning systemen van Aircokanon zijn beschikbaar in meerdere capaciteiten geschikt voor één of meerdere ruimtes.

Heeft u interesse gekregen in de producten en diensten van Aircokanon? Vraagdan een gratis offerte aan via het contactformulier op onze website.

Mocht u direct in contact willen komen, kunt u ook te allen tijde bellen naar ons telefoonnummer voor een uitgebreid adviesgesprek. Na dit gesprek kan er een vrijblijvende inmeet afspraak worden ingepland met een van onze experts!

 

 

Aircokanon

Bij interesse neem contact met ons op.