Kantoor

Kantoor

Een fijne werkomgeving motiveert personeel en zorgt voor een hogere output qua productiviteit.

Kantoor

Een fijne en comfortabele werkomgeving motiveert personeel en zorgt voor een hogere output qua productiviteit. Het is algemeen bekend dat de productiviteit van werknemers daalt als het te warm of te koud in een specifieke ruimte. Normaliter, zit kantoorpersoneel meerdere uren stil achter het bureau, waardoor het sneller warm of koud kan aanvoelen. Een airconditioning systeem zorgt ervoor dat de kantoorruimte een aangename temperatuur heeft om in te werken.

 

Wist u dat het wettelijk verboden is om werknemers aan bepaalde temperaturen bloot te stellen? Het maximum is door de overheid vastgesteld op 32 graden Celsius met een luchtvochtigheid van 75%.

 

Luchtvochtigheid op kantoor

Een hoge luchtvochtigheid zorgt voor een warm en benauwd gevoel in een specifieke ruimte. Aircokanon installeert louter airconditioning systemen welke de luchtvochtigheid doen dalen. Het airconditioning systeem onttrekt vocht aan de binnenlucht en geeft het vocht weer af aan de buitenlucht. In het kader van duurzaamheid raden de experts van Aircokanon dan ook aan om de binnenlucht te "ontvochtigen”. De binnentemperatuur kunnen dan hoger liggen ondanks dat het niet benauwd aanvoelt voor uw werknemers. Hierdoor hoeft de airco ook minder hard te werken wat beter is voor milieu en de bedrijfsportemonnee.

 

Ventileren op kantoor

Wanneer werknemers het warm hebben, geven ze meer vocht en lichaamsgeuren af. Door de werkvloer kwalitatief te ventileren worden deze geuren automatisch verwijderd wat vanzelfsprekend fijn is voor klanten en de rest van het personeel. De airco’s van Aircokanon hebben een ingebouwd ventilatiesysteem welke functioneert tijdens het verwarmen of verkoelen van een kantoorruimte.

 

Soorten airco’s voor kantoorruimtes

Aircokanon kan meerdere airconditioning systemen vakkundig installeren. Echter, is het altijd van groot belang om te kijken naar de grootte van de ruimte om een geschikte capaciteit te selecteren.

 

Single-split airco

De single split airco bestaat uit een binnenunit (meestal een wandunit) met een buitenunit. Deze installatie voldoet voor kleine kantoorruimtes.

 

Cassette airco

Een cassette airco wordt in een vals plafond verwerkt en wordt daarmee esthetisch weggewerkt. Deze airconditioning systemen worden vaak geïnstalleerd in kleine tot middelgrote kantoorruimtes.

 

 

Multi-split airco

De multi-split airco kan tot 5 verschillende kantoorruimtes verkoelen of verwarmen. Het systeem bestaat uit een krachtige buitenunit waar meerdere binnenunits aan kunnen worden gekoppeld. De binnenunits kunnen bestaan uit een wandmodel, vloermodel of plafondmodel. Het grootse voordeel van een multi-splitsysteem is dat elke individuele binnenunit onafhankelijk kan opereren. Dus ineen ruimte kan er comfortabel verkoelt worden, terwijl er in de andere ruimtes aangenaam verwarmd kan worden.

 

VRF airco

Wanneer er de wens is om meer dan 5 ruimtes te verkoelen of verwarmen, kiest men voor een VRF airco. Dit is een installatie met meerdere airco-modellen waarvan de binnenunits afzonderlijk bediend kunnen worden. Normaliter, wordt er in het kader van kosten efficiëntie gekozen voor een kanaalairco omdat de installaties van meerdere binnenunits de prijs van een project kunnen opdrijven.

 

Koeling voor kantoorapparaten

Los van het feit dat een airconditioning systeem comfort geeft aan het personeel, is het ook goed om te vermelden dat de verkoeling van kantoorruimtes ook helpen aan de prestaties van kantoorapparaten. Desktops, laptops en smartphones functioneren niet goed als het ergens te warm is. Er wordt meer energie verbruikt en er bestaat een kans dat dit onnodige kosten met zich mee gaat brengen. Dit omdat de interne ventilatoren van de toestellen niet naar behoren werken en daardoor de kantoorapparaten niet meer koel kunnen houden.

 

 

Welke airco past bij mijn kantoor?

Het is lastig om op afstand in te schalen welke model of capaciteit het beste in uw kantoorpand past. Aircokanon heeft een aantal factoren die u in acht dient te nemen om de juiste keuze te maken voor uw airco op kantoor:

 

- Hoeveel ruimtes?

- Hoeveel werknemers en apparaten?

- Is de airco fluisterstil?

- Is de airco energiezuinig?

- Is er genoeg koelcapaciteit?

- Kunt u een onderhoudscontract afsluiten?

- Welke functies? (koelen, verwarmen, ontvochtigen of ventileren)

 

Onderhoudscontract

Vanzelfsprekend wilt u dat uw werknemers op kantoor niet ziek worden of dat de airco na aanschaf niet optimaal meer functioneert. Aircokanon raadt elke werkgever aan om een onderhoudscontract af te sluiten. Hierdoor verzekerd u uzelf ervan dat het airconditioning systeem een lange levensduur heeft en kwalitatief blijft presteren onder welke weersomstandigheid dan ook. Tijdens het onderhoud kijken de monteurs vooral naar de airco filters en de koelvloeistof.

 

Plan een vrijblijvende inmeet afspraak via onderstaand contactformulier. Op korte termijn komt er een expert bij u langs welke u kan voorzien van gratis projectadvies over de plaats, het model en de capaciteit van het beoogde airconditioning systeem. Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Vul vrijblijvend onderstaand contactformulier in!

Vul uw gegevens in

Bent u geïnteresseerd in een gratis inmeetafspraak? Laat een van onze experts langskomen om u te voorzien van kwalitatief projectadvies.

Uw informatie is ingediend. We nemen binnen 24-48 uur contact met u op.
Oeps! Er is iets fout gegaan.